Без паника.

Публикувано от Krasivomie на

don't panic

Няма как да говоря на тази тема в този момент и да не съм афектирана. Каквито и образи да си създават хората в интернет, аз се стремя да съм максимално искрена и истинска. Тази статия и последният ми подкаст епизод, който ще намериш в края на статията е моя личен подход. Не се ангажирам с идеята, че съм открила лек за каквото и да е. 

Едно от най-важните неща, които е важно да се изясня, що се отнася до всичко антибактериално е, че както убива бактериите, който ни нападат, то може да убие и тези, които ни поддържат живи. Не бива да си играем с огъня, в желанието си да се спасим от нещо, което ни е налазило. Всяка успешна превенция или лечение са с мярка и точна доза.

Второ – аз не съм лекар, само квалифициран ароматерапевт с доста опит. Винаги съм се интересувала от неконвенционални методи за добро здраве и щом открих ароматерапията, преоткрих себе си и призванието си.

Споделям с теб своите методи и знания и с цялото си сърце искам да те предпазя от грешки, но съм сигурна, че всеки си има своя път и няма как да променя всичко, което не ми харесва. Но мога да ти помогна, да намериш по-лек път за себе си и близките си и това ме мотивира да продължа мисията си тук и сега.

Ако имаш бебе или детенце под три годишна възраст, моля те първо виж видеото ми за антибактериалните масла и децата тук.

За всички останали. В следващите редове ще разкажа в общи линии това, което вече го има в записа на подкаста.

Златен чай

В статията Златен крем – сладък и здравословен , разказвам подробно защо подправките за златно мляко са толкова полезни за нас. Начина, по който ги приготвям всяка сутрин от няколко седмици е като ги заливам с гореща вода и прибавям малко мед. Може да пропуснеш меда, но никога не пропускай да добавиш черен пипер, защото пиперина подпомага абсорбирането на куркумин от тялото. Става нещо като екзотичен индийски чай и е добре, ако решиш да го пиеш, винаги да е на гладно.

През целия ден си доливам в чашата и пия преди да си хапна нещо. Интересна и топла, леко люта напитка, която поддържа баланса в тялото ми….и душата ми. Пълна е с етерични масла, които се намират в подправките, носещи спокойствие и увереност.

За сребърната вода и как я открих преди около десетина години вече съм разказвала тук. Концентрацията на сребърни йони във водата е важна, защото според нея зависи и ефекта, който ще има.

Както говоря в статия, така напомням и сега, че за мен да притежаваш уред за сребърна вода е много по-добре, отколкото да си купуваш готова от аптеката. Готовите обикновено не са с висока концентрация. 

сребърна вода

Сребърната вода спокойно може да се ползва от цялото семейство – родители, деца, баби и дядовци, котета и кученца, растения и пиленца. Това й свойство я прави изключително мултифункционална.

Затова си разнасях навсякъде моя уред и досаждах на моите приятелки при всякакви болежки с бутилки сребърна вода. Когато обичаш някого се грижиш за него. Така ги разбирам аз нещата 🙂

Вече посребрена водата трябва да се държи на тъмно. Много е важно, защото слънцето я убива. Което плавно мести темата към UV- лампите и причината да няма грипни епидемии през лятото. Някой замислял ли се е защо?! Слънцето буквално изпича вирусните клетки и няма как те да се разпространят.

Тъй като сме близо до зимата ( не, че изобщо имаше зима) слънчевата радиация е слаба. Не казвам да се облъчваш с UV, но може да си пречистваш така помещенията, в които живееш, спиш и където работиш. 

Включваш лампата така, че да не я виждаш и бягаш от помещението да не те осветява. Аз слагам моята под леглото или под дивана и я оставям така. Стаята се пълни с озон (произвеждан по време на UV лъчението) и мирише на гора след дъжд. Прекрасно е! След един час или когато се сетя, че съм я оставила да свети, я спирам. Може да проветриш, аз не го правя. Просто си ми харесва така.

Като заговорихме за озон, идваме до любимата ми тема с най-ползвания уред от мен в кухнята – озонатора. Съхранявам отворените брашна, ядки, сирена, колбаси и плодове в добре затворени пликове или кутии пълни с озон. Озона не позволява на какъвто и да е живот да се зароди и така храната ми е чиста и мирише на свежо. 

В подкаста разказвам и как с този уред си поддържам синусите отворени и чисти. Но е опасно, защото озона не е газ за дишане. Просто за мен бе начин да дишам през носа си отново. Не го препоръчвам на никой по този начин, но определено е незаменим в кухнята за поддържане хигиена на храните. Може да си направиш и озонирана вода. Има варианти всякакви. Само въображение да имаш.

Антибактериалните етерични масла са опасни. Повечето силно дразнят кожата, а някои са много силни алергени и предизвикват силно кожно раздразнение, ако не се спази пропорцията на разреждане или си податлива на подобни реакции. Те са нож с две остриета и не ти препоръчвам да ги поглъщаш. Изобщо. 

Най-добрият начин за безопасното използване на етеричните масла, що се отнася до сегашната ситуация е или чрез инхалация – с дифузер, просто оставени в чинийка, студена инхалация или с масаж (разредени в базово масло). Като във вторият случай не са изключени кожни раздразнения.

Моля те преди да си предприела каквото и да е с етерични масла, просто ме попитай. Много обичам да помагам и с огромен кеф ще ти разкажа всичко, което ще ти помогне да вземеш най-доброто решение за теб и твоето семейство.

Ще разделя на две групи етеричните масла, които могат да ти помогнат по време на вирусна епидемия. Първата група са етерични масла, които препятстват развитието на вирусиевкалипт, бергамот, лимон, розмарин, тамян, лайка, мента, чаено дърво, маточина, розово дърво, кедър, лимонена трева.

Антибактериалните масла са: тамян, смирна,кипарис, сандалово дърво, хвойна, евкалипт, лавандула, салвия склареа, чаено дърво, бергамот, петигрейн.

Малка част от тези масла са подходящи за деца под три години. Аз лично препоръчвам да ползваш предимно лавандулата. В статията за дифузерите обяснявам как най-ефективно можеш да използваш дифузер за аромерапевтична сесия у дома. Може да я откриеш тук.

Като финал на цялата тази натоварена с опит и знания статия искам да ти кажа най-важният си съвет сега – опитай да се освободиш от страховете си и се наслади на това, което имаш. В крайна сметка всеки ден ни е дар и ситуации като сегашната ни напомнят колко крехка е системата ни на живот и живота като цяло.

красиво ми е

Пей, танцувай, спортувай, рисувай. Прави поне едно най-любимо ти нещо всеки ден. Така ще запазиш огъня на своята душа силен. Смеха ни прави здрави, страха е истинският убиец. Ако искаш да подобриш настроението си с етерични масла, ето няколко варианта – джинджифил, салвия, портокал, жасмин, роза, кедър и грейпфрут. 

Прегръщам те виртуално, отпивам си от златния чай и ти желая безкрайно красив ден! 


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *