Обичаш ли себе си?

Публикувано от Krasivomie на

self-love

Дълго време се чудех кой го раздава това нещо уважението и как така пак разбирам последна за него 🙂

Истината е, че ми беше нужно доста време да разбера, че уважението на другите хора към теб го ръководиш ти самата. Когато не уважаваш себе си и собственото си мнение, няма как да го сторят и другите. На практика ти си човека, който ти е най-близък и щом си лоша към себе си, така учиш и другите да бъдат.

Темата на подкаст номер шест на Krasivomie е именно любовта към себе си. За да разнищим темата в дълбочина поканих прекрасната Анна (@annas_wholesomeboholife).

Тук може да откриеш изключително живописните видео-приключения на Ани и нейният любим, а тук се крият красотите, които сътворява в кухнята. 

Епизодът с разговора ни по темата може да откриеш най-долу в статията.

Да се върнем на борда на любовта към себе си.

Честно казано малко ми е омръзнало от тези напудрени слогани как трябва да сме по-добри и позитивни. В крайна сметка ние сме толкова много други емоции и чувства и не бива да се дистанцираме от тях. Но силно вярвам, че основният проблем както на теб, така и на теб във връзката ти с другите е липсата на комуникация. Изричането на мислите и чувствата променя изцяло картинката. Често повечето хора не си дават сметка какво ти е просто, защото не си им казала. 

Проблемът идва от простичкия факт, че не сме се научили да казваме не. Не-то ни осигурява граници за здравословни връзки със себе си и другите. Как обаче да поставим граници, като всички са свикнали, включително и ние, на това, че такива на практика няма.

Основната спирачка на всяка една промяна в поведението ти или в отношението към себе си е страха. Той, като функция на тялото е просто механизъм, който те запази(като тяло) извън всички ситуации, които някога са довели до стрес. Това означава, че телата ни помнят и ни спират, защото не искат повторение на предишната травма.

В такива ситуации можеш да изполваш пет секундното правило на Мел Робинс и да прекъснеш мозъкът си, който веднага ще генерира план за отстъпление. Колкото и просто да звучи, броенето от пет до едно и вършенето на каквото ти е хрумнало първо , върши чудеса.

Просто когато ти дойде нещо наум, преброй 5-4-3-2-1 и действай. С този инструмент прекъсваш потока от извинения и действаш. Дали ще е да станеш веднага като чуеш алармата, дали ще е да кажеш каквото чувстваш на любимия, дали ще е да помолиш за помощ. Няма значение.

Всички ние водим нашите собствени битки и никоя не е лека. Прекрасното на средата, която си създаваме тук е, че се сплотяваме и вече не сме сами, а неволите ни ни учат една друга. Така порастваме по-бързо и устремени към своето си щастие.

В края на тази статия бих желала да ми споделиш кой е любимият ти епизод до тук 🙂 Ще го имам предвид и ще наблегна на темата в бъдещите епизоди.

Всичко най-красиво!


Категории: Selfcare

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *